Carien van Geffen, Veerkrachtig Verder - Apeldoorn

Mijn naam is Carien van Geffen (1963). Ik ben getrouwd en woon in Beekbergen. We hebben drie kinderen gekregen en twee kleinkinderen.

Mijn opleiding en werk

Oorspronkelijk ben ik verpleegkundige en ik heb een flink aantal jaren in verschillende velden van de gezondheidszorg gewerkt.

Ik merkte echter dat mijn hart toch meer lag in het begeleiden van mensen die op één of andere manier waren vast gelopen. Daarom ben ik in 2008 begonnen met een studie Toegepaste Psychologie, gevolgd door een opleiding voor counsellor. Ook heb ik een training voor Rouwzorger gevolgd. Ik ben registercounsellor. Dat wil zeggen dat ik bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors (ABvC) ben aangesloten.

De laatste jaren ben ik werkzaam geweest als Senior begeleider in een Beschermde woonvorm voor Psychiatrische cliënten en als vrijwillige Coördinator voor vrijwilligerswerk.

Ervaren en levenservaring

Ik heb zelf een hele moeilijke periode in mijn leven gekend, na de zelfdoding van mijn zoon. Ook ik werd overweldigd door groot verdriet, pijn en schuldgevoel en heb een lange tijd geworsteld met de vraag naar het waarom.


Als geen ander weet ik hoe zwaar een ingrijpend verlies is en hoe moeilijk het is om het leven weer verder te leven. Na een lange tijd ben ik uiteindelijk uit een heel diep dal gekomen.

Ik denk dat ik deze levenservaring, naast mijn professionele deskundigheid als psychosociaal counsellor, kan inzetten om iets voor anderen te betekenen bij het vinden van een manier om met een groot verlies om te leren gaan.

Maar omdat ieder mens op zijn eigen, unieke wijze rouwt en met verlies omgaat, neem ik niet mijn eigen ervaring als uitgangspunt om je te helpen. Je mag van mij een professionele houding verwachten, wat betekent dat het om jouw verhaal en jouw gevoelens gaat.

Begrip

Maar misschien helpt het je wel te weten dat ik rouw en verlies niet alleen vanuit de theorie ken, maar ook vanuit eigen ervaring en kan invoelen wat je doormaakt.

Ik kan me daarom niet alleen voorstellen wat je voelt, maar kan ook begrijpen wat je voelt.

Niet alleen na een ingrijpend verlies, ook voor andere problemen kun je bij mij terecht. Ik wil graag naar je luisteren en je op weg helpen.

Vanuit een christelijke levensvisie wil ik mijn werk doen. Ik sta open voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging.