Bankje in park

De basis van de werkwijze is ‘Samen’. Jij bent het uitgangspunt.

We starten altijd met een intakegesprek. We bespreken dan wat jouw hulpvraag is en wat ik voor je kan betekenen.

Mijn manier van werken is psychosociale counselling. Dit is een laagdrempelige en kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding.
Een werkwijze die wordt toegepast bij mensen met een gezonde emotionele basis die tijdelijk hulp en ondersteuning vragen bij situaties in het leven waarbij men het gevoel heeft vast te lopen. 

In de gesprekken zal je ik je aanmoedigen en helpen je gevoelens en gedachten te verwoorden. Waardoor je er meer inzicht in krijgt.

Maar Counselling houdt ook “verandering in”.  Als je hulp vraagt, speelt er vaak een situatie waar je moeilijk mee om kunt gaan. Om er beter mee om te kunnen gaan, zal er iets veranderd moeten worden. Dit kan een andere benadering van de situatie of het probleem zijn, zodat je er anders tegen aan gaat kijken.

Het kan ook zijn dat er een gedragsverandering nodig is. Ik zal je daarbij niet sturen, maar je enkel aansporen en ondersteunen bij het maken van je eigen keuzes. Jij weet namelijk zelf het beste wat bij jou past en wat bij jou werkt.

Samen gaan we zoeken naar wat helpt, zodat jij je beter voelt en je weer wat meer controle over je leven krijgt.