lentebloemen onder de boom in de zon

Er zijn allerlei oorzaken waardoor je als mens uit balans raakt. Omstandigheden in je persoonlijke leven die heel belastend zijn en je veel stress kunnen geven.

Spanning en Stress

Als stressfactoren, zoals ziekte van een dierbaar iemand, een hoge werkdruk, spanningen ed, te zwaar worden, is je draaglast als het ware groter dan je draagkracht.

Je bent dan extra allert en kunt geconcentreerd reageren en daardoor soms beter presteren. Als je maar de tijd neemt om te herstellen.

Spanning en stress kunnen zich door de jaren heen hebben opgebouwd. Op zich hoeft een zekere mate van stress helemaal niet ongezond te zijn. Een gezonde spanning is zelfs goed voor je.

Stress-counselling

Maar is de stress te groot, blijft die te lang aanwezig, en kun je hiervan niet herstellen, dan spreek je over ongezonde stress. Dit is slecht voor lichaam en geest. Je hoofd raakt vol en je merkt dat je niet meer goed om weet te gaan met druk. Je piekert en ontspannen lukt niet meer. Op den duur kunnen deze klachten leiden tot overbelasting, burn-out en/of andere klachten.


Stresscounselling kan worden ingezet bij:

  • Stress, overspannenheid en burnout
  • Problemen op het werk
  • Emotionele problemen
  • Eenzaamheid
  • Problemen bij besluitvorming 
  • Niet lekker in je vel zitten

Herken je je in deze problemen? En kom je er zelf niet uit? Dan is het goed om hulp van een deskundige te vragen. Ik wil je helpen om er beter mee om te kunnen gaan.

We zoeken niet alleen naar de oorzaken van jouw stress, maar ook wat er veranderd zou kunnen worden, zodat je minder last van stress hebt en je beter kunt ontspannen.

Wandel-counselling

Naast individuele begeleiding in een kantoor ruimte, bied ik wandelcounselling aan. Dit is een vorm van hulpverlening en in veel situaties toe te passen. Door te bewegen komt de psyche in beweging.

Wandelen geeft rust en ruimte in het hoofd, en helpt sommige mensen om makkelijker over hun problemen te praten.